Eindhovenaren grepen mis: 'Ik kon in de zomer naar Bayern, PSV of Liverpool'

Eindhovenaren grepen mis: 'Ik kon in de zomer naar Bayern, PSV of Liverpool'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 17:18ma 10-02-2020 om 17:18

Sepp van den Berg stond afgelopen zomer in de belangstelling van Bayern München én PSV, maar hij twijfelde geen moment toen Liverpool hem benaderde. Van die keuze heeft de achttienjarige verdediger absoluut geen spijt.

Van den Berg moet het tot dusver doen met optredens in de League Cup en de FA Cup, maar kan zich op de trainingen van The Reds meten met de wereldtop. "Dankzij de aanpak en visie van Klopp sta ik iedere week een paar keer tegenover de beste aanvallers van de wereld", zegt hij tegen The Mirror. "Hij laat me op de trainingen spelen tegen Mo Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Dat is iets waar ik vroeger alleen maar van kon dromen."

"Natuurlijk is het zwaar", vervolgt de oud-speler van PEC Zwolle. "Maar als je iedere week tegen dit soort jongens speelt, word je alleen maar beter en sterker." Ook naast het veld voelt hij zich op zijn plek bij Liverpool. "De warmte die je als jonge jongen voelt bij Liverpool is ongelooflijk. Bij de meeste clubs zegt er iemand 'goedemorgen' als je 's ochtends binnen komt, of krijg je een hand. Maar bij Liverpool krijg je een knuffel van Jürgen Klopp. Het zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt."

Van den Berg weet dan ook zeker dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. "Ik kon in de zomer naar Bayern München, PSV of Liverpool. Ik was ervan onder de indruk dat zulke grote clubs mij wilden aantrekken en dacht dat PSV een geweldige optie voor mij zou zijn, want als jonge jongen ben ik altijd fan geweest van die club. Maar, toen Liverpool kwam, wist ik dat ik hierheen wilde komen. Mijn gevoel voor deze club is mega."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws