'Wij vinden De Vrij veel beter dan De Ligt, die nog jong is en moet wennen'

'Wij vinden De Vrij veel beter dan De Ligt, die nog jong is en moet wennen'

10-02-2020 17:32
67

Juventus en Internazionale zijn in een bloedstollende strijd om het kampioenschap verwikkeld in de Serie A. Het is ook het duel tussen Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij, van wie laatstgenoemde momenteel een streepje voor heeft in Italië.

"In Italië vinden we De Vrij veel beter dan De Ligt", stelt sportjournalist Andrea Ramazotti van Corriere dello Sport in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is ook helemaal niet gek. De Vrij is gewend aan ons voetbal. De Ligt is nog jong en moet wennen. Bovendien is Juventus onder de nieuwe trainer Mauricio Sarri niet beter gaan spelen. Hij wil het team meer op balbezit laten spelen en aanvallender, zoals hij dat succesvol bij Napoli deed."

"Laat ik het zo zeggen: Juventus heeft nog wel de beste ploeg, maar ze hebben ook de grootste problemen", aldus Ramazotti. Of het dan niet gek is dat De Ligt bij het Nederlands elftal de voorkeur krijgt boven De Vrij, haalt hij echter zijn schouders op. "Om eerlijk te zijn: daar zijn de journalisten en fans hier helemaal niet mee bezig."

Zowel Juve als Inter heeft na 23 wedstrijden 54 punten. De Nerazzurri gaan vanwege een beter doelsaldo aan kop.