Emery over bizarre Barcelona-comeback: 'Verloren door arbitrale dwalingen'

Emery over bizarre Barcelona-comeback: 'Verloren door arbitrale dwalingen'

10-02-2020 19:12 Laatste update: 19:18
34

Unai Emery heeft zich in gesprek met France Football uitgelaten over zijn periode als trainer van PSG en de pijnlijke uitschakeling tegen FC Barcelona in de Champions League. De oefenmeester noemt de bizarre comeback van Barcelona in 2017 een gevolg van arbitrale blunders.

Nadat Emery met PSG in eigen huis met 4-0 won van FC Barcelona, leek de return in Camp Nou slechts een formaliteit. Toch ging het in Spanje nog mis voor PSG terwijl Barcelona in de 88ste minuut nog drie doelpunten nodig had. Op dat moment stonden de Catalanen met 3-1 voor.

Via twee doelpunten van Neymar, waarvan één strafschop, en de beslissende treffer van Sergi Roberto werd het onmogelijke toch mogelijk. De pijnlijke uitschakeling in het miljoenenbal zorgt nog steeds voor frustratie bij Emery. "We verloren door arbitrale dwalingen. We werden uitgeschakeld omdat de VAR nog niet bestond", blikt de trainer terug.

Mede door de uitschakeling tegen Barcelona lukte het Emery niet om in de Champions League succesvol te zijn met PSG, al lijkt hij de oorzaak daarvan buiten zichzelf te zoeken. "Ik won de competitie, vier nationale bekers, twee keer de Franse Super Cup. De Champions League was het grote doel, maar in 2017 werden we na een indrukwekkende eerste wedstrijd uitgeschakeld door fouten van de scheidsrechter. Dat was erg duidelijk. Een jaar later verloren we van Real Madrid, een team dat drie keer achter elkaar de Champions League won."