Snelle exit voor Ten Cate: na drie maanden en weinig zeges alweer weg

Snelle exit voor Ten Cate: na drie maanden en weinig zeges alweer weg

11-02-2020 10:42 Laatste update: 11:28
26

Henk ten Cate is alweer weg bij Al-Ittihad. De 65-jarige oefenmeester tekende zo'n drie maanden geleden een contract bij de club uit Saudi-Arabië maar kan na een periode met zeer slechte resultaten alweer zijn koffers pakken, zo meldt de club dinsdag.

Begin november van het afgelopen jaar tekende Ten Cate vol goede moed een contract bij Al-Ittihad, waar hij eerder al aan het roer stond bij Al Jazira en Al Wahda. Met drie overwinningen op rij begon de voormalig trainer van onder meer Ajax goed aan zijn nieuwe avontuur maar dat veranderde al snel. Sinds half december boekte Ten Cate met Al-Ittihad slechts een zege.

Maandag ging Al-Ittihad in eigen huis met 1-2 onderuit tegen degradatiekandidaat Dahamk en die nederlaag bleek voor de Nederlandse trainer, die Danny Landzaat had meegenomen als assistent, de druppel. Dinsdag maakt de club bekend dat Ten Cate per direct is ontslagen met wederzijdse toestemming. 

Het zou zomaar kunnen dat dit de laatste klus van Ten Cate is geweest in de voetbalwereld. Nadat hij zo'n twee jaar geleden vertrok bij Al Jazira zei hij al dat dat 'vermoedelijk' zijn laatste klus was. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!