De Telegraaf: Ajax en Chelsea bereiken akkoord over transfer Ziyech

De Telegraaf: Ajax en Chelsea bereiken akkoord over transfer Ziyech

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 13:38wo 12-02-2020 om 13:38

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 15:33wo 12-02-2020 om 15:33

Groot nieuws uit Amsterdam: Hakim Ziyech gaat Ajax naar alle waarschijnlijkheid verruilen voor Chelsea. De Telegraaf meldt dat de clubs tot een mondeling akkoord zijn gekomen omtrent de creatieve middenvelder.

Het akkoord tussen beide clubs is ergens in de afgelopen 24 uur tot stand gekomen. De Telegraaf meldt dat de 26-jarige Ziyech komende zomer waarschijnlijk de overstap naar Stamford Bridge gaat maken. Met de deal is naar verluidt 45 miljoen euro gemoeid. Ziyech zelf is overigens nog niet akkoord met de Londense club.

Dat Ajax en Chelsea een akkoord hebben bereikt, wil niet zeggen dat de strijd definitief gestreden is. Zolang de transfer nog niet rond is hebben andere topclubs op papier nog kans om Chelsea af te troeven, al lijkt dat niet erg waarschijnlijk. Volgens de berichtgeving wordt er door Ajax op dit moment alleen onderhandeld met Chelsea. De Amsterdammers zouden op dit moment ook niet met een andere club een akkoord willen bereiken.

De afgelopen periode hebben zich overigens wel meerdere Europese topclubs gemeld in Amsterdam voor de smaakmaker op het middenveld. Ziyech staat al jaren in de belangstelling van de grotere clubs maar tot een transfer kwam het tot op heden niet. In de zomer van 2018 leek het er lange tijd op dat hij zou gaan vertrekken nadat hij aangaf 'toe te zijn aan een nieuwe uitdaging'. Roma meldde zich tevergeefs: de ideale aanbieding bleef in Ziyechs ogen uit en dus bleef hij.

Afgelopen zomer had Sevilla concrete interesse in de Marokkaans international maar Ziyech, die in 2016 overkwam van FC Twente, bedankte voor de eer. Een jaar later gaat hij dus een stap maken naar de top van de Premier League, waar hij komt te spelen onder manager Frank Lampard. Deze winter waagde Chelsea ook al een poging voor Ziyech, maar de fans van de Londenaren zullen dus nog een aantal maanden moeten wachten eer ze de creatieve middenvelder zien flaneren in het blauwe tricot.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws