'Ik zat voor wedstrijden vaak tot 4 uur in The Crusader, een oude hoerentent'

'Ik zat voor wedstrijden vaak tot 4 uur in The Crusader, een oude hoerentent'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 22:07wo 12-02-2020 om 22:07

Michel Adam groeide in de jaren tachtig en negentig uit tot een cultheld bij ADO Den Haag, dankzij zijn lange mat en zijn spijkerharde spel. De inmiddels 51-jarige oud-verdediger hield er onorthodoxe voorbereidingen op na, in aanloop naar wedstrijden.

Adam was één avond van tevoren vaak in het Haagse uitgaansleven te vinden, vertelt hij aan VICE Sports. "Ik zat de dag voor de wedstrijd regelmatig tot 4 uur 's nachts in The Crusader. Dat was een oude hoerentent, waar van die oude lijken aan de bar zaten. In die discotheek kwam echt al het bagger uit Den Haag." Daar wilde het nogal eens uit de hand lopen, zeker wanneer er een onbekende binnenkwam. "Als zo'n vreemde aan de reet van iemands wijf zat, was het altijd prijs. Die werd dan gelijk van de trap af gedonderd en dan ontstond er een massale vechtpartij."

Bang om betrapt te worden was Adam niet, ondanks de mogelijke aanwezigheid van ADO-supporters. "Ze wisten dat ik daar ook mijn drankje deed, maar zolang ze er niks van terugzagen op het veld, hoorde ik daar niemand over." Ook van assistent-trainer Mark Wotte – die af en toe controleerde of er spelers op stap waren – had hij niet veel te vrezen. "Ik had geluk: Wotte durfde nooit in The Crusader te komen. Een keer had onze hoofdtrainer Co Adriaanse wel van iemand gehoord dat ik de hort op was: Adam, je was nog om 4 uur in de kroeg. Dan zei ik: dat moet mijn tweelingbroer zijn geweest."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws