Emanuelson gebombardeerd tot centrale verdediger: 'Die kan ik nu ook afvinken'

Emanuelson gebombardeerd tot centrale verdediger: 'Die kan ik nu ook afvinken'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 10:23vr 14-02-2020 om 10:23

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 10:27vr 14-02-2020 om 10:27

FC Utrecht versloeg donderdagavond Go Ahead Eagles in de KNVB Beker. De ploeg van trainer John van den Brom plaatste zich voor de halve finale van het bekertoernooi met Urby Emanuelson op een nieuwe positie.

De voormalig speler van onder meer Ajax en AC Milan begon in de Adelaarshorst als centrale verdediger en die rol betekent een nieuwe positie op het imposante lijstje van Emanuelson. "Het enige wat ik nog mis, is rechtsback geloof ik. Voor de rest heb ik bijna overal gespeeld, behalve keeper dan natuurlijk. Maar daar gaan we hopelijk niet van uit. Rechtercentrale stond nog niet op het lijstje, dus die kan ik nu ook weer afvinken", aldus de multifunctionele Utrecht-speler na afloop voor de camera van FOX Sports.

Gezien de defensieve problemen van Utrecht, mede door de langdurige blessure van aanvoerder Willem Janssen, koos trainer Van den Brom voor Emanuelson in het hart van de verdediging. "Ik heb het wel in vriendschappelijke wedstrijden af en toe gespeeld en vooral op de training. Maar vandaag was het voor het echt en dat was de eerste keer in mijn carrière."

Toch blikt Emanuelson tevreden terug op het duel, dat uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig met 1-4 werd gewonnen. "Je merkte dat Go Ahead in het begin nog de energie had om druk te zetten. En die spits ging, wat ik wel verassend vond, telkens heen en weer om af te jagen. Na een halfuur merkte je dat we de controle hadden, dat we konden voetballen en dat we konden laten zien dat we gewoon beter waren dan Go Ahead", aldus Emanuelson, die het met FC Utrecht in de halve finale opneemt tegen zijn oude werkgever Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws