'Hans de Koning-effect' blijft succesformule: vijfde resultaat voor VVV op een rij

'Hans de Koning-effect' blijft succesformule: vijfde resultaat voor VVV op een rij

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 21:57vr 14-02-2020 om 21:57

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 12:08za 15-02-2020 om 12:08

Het 'Hans de Koning-effect' in Venlo is nog altijd een succesformule. Vrijdagavond wist VVV Venlo in De Koel af te rekenen met het kwakkelende Heracles Almelo: 1-0.

VVV bleef de laatste vier wedstrijden onder De Koning ongeslagen (één winst, drie gelijk) en de Limburgers wisten vrijdagavond een vijfde wedstrijd toe te voegen aan dat rijtje. Heracles Almelo, niet in beste doen de afgelopen weken, kwam op bezoek in de Koel en de wedstrijd leek een uitgelezen mogelijkheid voor VVV om een driepunter te noteren. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was dan ook meteen voor de Limburgers. Johnatan Opoku wist de bal op te pikken en hem te bezorgen bij aanvoerder Danny Post. Die wist het leder via een Overijssels been binnen te werken. Oussama Darfalou was vlak daarna dichtbij de 2-0, maar hij trof de lat.

In de tweede helft was het aanmodderen geblazen, tot het opnieuw Darfalou was die na zo'n twintig minuten de tweede Venlose treffer op zijn schoen had. De Algerijn mikte echter van dichtbij over. Tien minuten voor tijd kreeg topscorer Cyriel Dessers zijn eerste échte kans van de wedstrijd, maar de Belg schoot over. Zo'n drie minuten later ging de bal op de stip voor VVV, maar de VAR greep in en het Limburgse feest ging niet door.

De Heraclieden hoopten in het restant van de wedstrijd nog een ontsnapping te bewerkstelligen, maar tot een treffer kwam het niet. Hans de Koning verlengt daardoor met VVV zijn streak van ongeslagen wedstrijden naar vijf en de Limburgers nemen drie welkome punten in ontvangst. Voor Heracles lijken de problemen alleen maar groter te worden na de winterstop.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws