'Overmars koopt Neres-clausule voor 7 miljoen af tijdens onderhandelingen Antony'

'Overmars koopt Neres-clausule voor 7 miljoen af tijdens onderhandelingen Antony'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 08:10za 15-02-2020 om 08:10

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 08:15za 15-02-2020 om 08:15

Ajax kan zich opmaken voor de komst van Antony. Meerdere Braziliaanse media maken melding van een akkoord met Sao Paulo over een transfer van de negentienjarige Braziliaan. De verhalen over de transfersom lopen echter wel uiteen.

UOL Esporte meldde al dat Ajax akkoord is over een vaste transfersom van twintig miljoen euro. Daar kan in totaal nog tien miljoen euro bijkomen: vijf miljoen aan bonussen en vijf miljoen voor twintig procent van de transferrechten voor David Neres, die Sao Paulo af heeft moeten staan.

Het doorgaans goed ingevoerde Globoesporte meldt ook dat Ajax en Sao Paulo akkoord zijn, maar heeft wel andere informatie. De transfersom kan inderdaad oplopen tot ongeveer dertig miljoen euro, maar de verdeling is volgens Globoesporte anders.

Ajax maakt naar verluidt een vaste transfersom van zestien miljoen euro over en nog eens zes miljoen wanneer bepaalde prestaties worden behaald. Sao Paulo had nog twintig procent van de transferrechten van Neres in het bezit, maar die heeft directeur spelersbeleid Marc Overmars voor zeven miljoen euro af weten te kopen. Dat betekent dat de Braziliaanse club geen geld krijgt van Ajax wanneer David Neres verkocht wordt.

Daar tegenover staat dat Sao Paulo twintig procent krijgt wanneer Ajax Antony weer doorverkoopt naar een andere club, een soortgelijke constructie als met Neres. Ajax moet Antony dan wel voor meer dan zestien miljoen euro doorverkopen. De Braziliaan schijnt ook tien procent van zijn transferrechten te hebben ingeleverd. 

Voor Antony ligt volgens Braziliaanse berichten een vijfjarig contract klaar bij Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws