Juventus wint zonder De Ligt en Ronaldo en wacht resultaat van Inter af

16-02-2020 16:56
6

Juventus staat door een overwinning op Brescia drie punten voor op Internazionale, dat zondagavond nog wel in actie komt tegen SS Lazio. Zonder Matthijs de Ligt won de topclub uit Turijn zakelijk met 2-0.

Juventus-trainer Maurizio Sarri besloot niet alleen om De Ligt te passeren, maar ook Cristiano Ronaldo ontbrak. Van eventuele blessures is niets bekend. Sarri koos voor een aanval met Juan Cuadrado, Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala.

Juventus had het betere van het spel tegen Brescia, maar scoren lukte de ploeg niet. Pas in de slotfase van de eerste helft sloeg De Oude Dame toe. Florian Aye (Brescia) moest er na 37 minuten met twee keer geel vanaf en een minuut later scoorde Dybala met een prachtige vrije trap: 1-0.

Juve wilde de wedstrijd zo vroeg mogelijk beslissen, zo leek het. Brescia bleef echter lang in de wedstrijd, maar creërde zelf weinig. Pas in de slotfase gooide Juventus de wedstrijd in het slot. Cuadrado schoof van dichtbij de 2-0 binnen na knap combinatiewerk van Blaise Matuidi, die Cuadrado met de hak bediende. Kansen op 3-0 waren er, maar werden niet afgemaakt.

Juventus speelt volgende week zaterdag pas weer tegen SPAL en treft vier dagen later Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League.