Lazio schudt Inter van zich af en werpt zich op als serieuze Scudetto-kandidaat

Lazio schudt Inter van zich af en werpt zich op als serieuze Scudetto-kandidaat

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 22:39zo 16-02-2020 om 22:39

Lazio Roma heeft de titelstrijd in Italië weer een nieuwe dimensie gegeven. Inter leek de hegemonie van Juventus serieus te kunnen gaan bedreigen, maar na de nederlaag van de Nerazzurri in Olimpico (2-1) is Lazio plotsklaps een kanshebber voor de Scudetto.

Inter begon als nummer twee van de Serie A aan de topper tegen Lazio, dat met één puntje minder op plek drie terug te vinden is. Ook lijstaanvoerder Juventus was voorafgaand aan de wedstrijd met een gat van drie punten op Inter nog binnen handbereik en dus kon het treffen in Stadio Olimpico gerust cruciaal genoemd worden. Voor de paue deed Inter de eerste zaken: Ashley Young maakte zijn eerste goal voor de Nerazzurri en was daar maar wat blij mee.

De voorsprong voor de gasten uit Milaan bleef tot de rust intact, maar het tweede bedrijf was volledig voor Lazio. De Romeinen hadden wel de hulp nodig van voormalig Lazio-speler Stefan de Vrij. De Nederlandse verdediger veroorzaakte een strafschop door Ciro Immobile in zijn rug te springen, waarna de spits zelf achter de bal ging staan en er met zijn 26e seizoenstreffer 1-1 van maakte.

Dolle vreugde in het sfeervolle Olimpico, dat zag hoe hun ploeg ook op zoek ging naar de voorsprong. Twintig minuten voor tijd konden de fans in het lichtblauw opnieuw juichen en dat was te danken aan een prima actie van Sergej Milinkovic-Savic. De Servische middenvelder maakte de bal knap vrij in het strafschopgebied en prikte het leer in het enige hoekje dat open lag: 2-1.

In een heerlijke slotfase probeerde Inter er nog een gelijkspel uit te halen en zette Lazio alles op alles om de drie punten thuis te houden. De Romeinen slaagden uiteindelijk in hun missie, mede doordat een Inter-goal werd afgekeurd, en mengen zich daarmee definitief in de Italiaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Simone Inzaghi staat nu tweede met één punt achterstand op koploper Juventus. Inter is de nummer drie en heeft een achterstand van drie punten op de Oude Dame.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws