Swart adviseert Ajax: 'Haal hem terug, dan zul je zien dat hij het grandioos doet'

Swart adviseert Ajax: 'Haal hem terug, dan zul je zien dat hij het grandioos doet'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 10:07wo 19-02-2020 om 10:07

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 10:41wo 19-02-2020 om 10:41

Ajax lijkt met de komst van Antony voor een kunststukje te zorgen op de transfermarkt, maar Sjaak Swart vindt het daarna wel even genoeg. Het clubicoon wil dat de Nederlandse kampioen meer oog heeft voor Nederlandse spelers.

"Het wordt weer een Braziliaan. Ik vind dat we er op het ogenblik genoeg uit Zuid-Amerika hebben", zegt Swart in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Er moet nu ook eens gedacht worden aan Nederlandse jongens."

Swart tipt Davy Klaassen. De oud-Ajacied doet het goed bij Werder Bremen, dat desondanks moet vrezen voor degradatie uit de Bundesliga. "Die zou ik ogenblikkelijk terughalen", stelt Mister Ajax. "Haal jij Davy maar terug, dan zul je zien dat hij het grandioos doet. Davy is een typische Ajax-speler, honderd procent. En een aanvoerder. Hij heeft het fantastisch gedaan bij Ajax en is fit."

Ook een transfer van Mohamed Ihattaren van PSV naar Ajax zou Swart toejuichen. "Het is een mooie voetballer. Het ligt eraan wat hij wil. Qua voetbal vind ik hem net zo'n speler als Odegaard. Dat is ook zo'n type die vanaf rechts kan spelen en op tien kan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws