Getafe 'fysiek ijzersterk': 'Maar wij kunnen ook prima vanuit balbezit spelen'

Getafe 'fysiek ijzersterk': 'Maar wij kunnen ook prima vanuit balbezit spelen'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 13:30wo 19-02-2020 om 13:30

Getafe-speler Allan Nyom ontkent dat het Europa League-duel met Ajax er één is van twee botsende speelstijlen. Wel erkent de vleugelverdediger dat de ploeg van coach José Bordalás het vooral van zijn hechte eenheid moet hebben.

"Onze kracht? We hebben een mooie mix van routine en talent, spelen als collectief en vechten samen voor de zege. De teamspirit is uitstekend. We weten wat in de wedstrijd van ons gevraagd wordt om resultaat te halen. Fysiek zijn we ijzersterk", zegt Nyom tegen Ajax Life.

"We hebben 25 gelijkwaardige spelers die elke training het maximale geven", vervolgt de 31-jarige Kameroener. "Er is discipline. Een training duurt ruim twee uur. Als we vrij zijn, moet ik die dag ook echt mijn rust pakken", erkent hij dat de trainingen onder Bordalás loodzwaar zijn.

Toch vindt Nyom het 'te makkelijk' om het duel met Ajax weg te zetten als een botsing van speelstijlen. "Wij willen ook verzorgd voetballen. We kunnen prima vanuit balbezit spelen. Al moet ik erkennen dat we vaker de lange bal hanteren. Dat zie je bij Ajax eigenlijk niet."

Poll

Gaat Ajax Getafe uitschakelen in de Europa League?

(2240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws