Madueke 'moet koers bepalen': 'Halve Premier League aast op PSV-parel'

Madueke 'moet koers bepalen': 'Halve Premier League aast op PSV-parel'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 11:55wo 19-02-2020 om 11:55

Noni Madueke klopt nadrukkelijk op de deur bij PSV. De zeventienjarige aanvaller is dicht bij een basisplaats in Eindhoven, wat voor hem het bewijs is dat hij er goed aan heeft gedaan om Tottenham Hotspur in te ruilen voor de Eredivisie.

"Het is allemaal begonnen met Jadon Sancho", zegt Madueke tegen Voetbal International over zijn landgenoot, die in 2017 de overstap maakte van Manchester City naar Borussia Dortmund. "Hij heeft voor andere talenten de ogen geopend. Ook voor mij. Een jaar na hem ben ik van Spurs naar PSV gegaan. Het plan dat ik toen voor ogen had, pakt nu uit zoals ik het voor ogen had."

Bij de Engelse topclubs is weinig oog voor talent, meent Madueke. "Ik wilde zo jong mogelijk in een eerste elftal staan, op mijn zeventiende of achttiende. Bij een club als Tottenham is dat onhaalbaar, daar kom je pas rond je twintigste in beeld. Daarom heb ik twee jaar geleden voor PSV gekozen en wat er nu gebeurt met alle kansen die ik krijg, is precies wat ik toen voor ogen had. Mijn keuze is de juiste gebleken", stelt de jonge Engelsman.

PSV wil zijn contract, dat tot medio 2021 loopt, opwaarderen en verlengen. Volgens VI is de ontwikkeling van Madueke echter niet onopgemerkt gebleven. De 'halve Premier League' en clubs in Duitsland zouden hem op de radar hebben. 'Opnieuw lonkt dus het grote geld voor de PSV-parel', schrijft VI over Madueke, die op korte termijn opnieuw 'koers moet bepalen'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws