AZ-trainer Slot wijzigt formatie na nederlagen: 'Kan verfrissend werken'

AZ-trainer Slot wijzigt formatie na nederlagen: 'Kan verfrissend werken'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 08:44do 20-02-2020 om 08:44

Door de blessure van Stijn Wuytens moet AZ-trainer Arne Slot schuiven met zijn opstelling. Hij verklapt dat Teun Koopmeiners donderdag tegen LASK Linz in de Europa League een linie zakt en in het hart van de verdediging gaat spelen.

"De blessure van Stijn is heel vervelend nieuws. Voor hem, maar ook voor ons", zegt Slot tegen FOX Sports. "We hebben meerdere spelers die daar kunnen spelen, dus is het is niet dat we volledig in paniek zijn. We hebben Ramon Leeuwin, Jordy Clasie, Joris Kramer en Koopmeiners heeft daar vorig seizoen gespeeld, dus het is niet dat er geen mogelijkheden zijn om dit op te lossen. Teun zal links-centraal gaan spelen."

Slot denkt dat het goed is als er iets verandert binnen de AZ-formatie. "Iedere trainer wil in elke fase van het seizoen alle spelers tot z'n beschikking hebben, waardoor je het beste elftal hebt. Nu hebben we een aantal blessures en een aantal wedstrijden niet gewonnen, dan kan het verfrissend werken als je sommige dingen net iets anders neerzet. Dat zouden we ook hebben gedaan als iedereen fit was. Nu zijn we genoodzaakt."

"Het succes van de eerste maanden kwam door de teamprestatie, waardoor dan ook het individu uitblinkt. Negen van de tien keer zijn het dan de aanvallers die de meeste complimenten krijgen. Om nu te zeggen dat zij minder spelen is te kort door de bocht. Het is een teamprestatie en het is aan mij om ervoor te zorgen dat het individu er weer goed uit gaat zien."

Poll

Wie gaat er door?

(774 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws