'Meesterscout Real Madrid nu zelf gescout: massale interesse uit Engeland'

'Meesterscout Real Madrid nu zelf gescout: massale interesse uit Engeland'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 18:34do 20-02-2020 om 18:34

Real Madrid-meesterscout Juni Calafat staat mogelijk voor een opmerkelijke Premier League-transfer. De ontdekker van onder meer Martin Odegaard, Vinícius Júnior, Federico Valderde, Rodrygo Goes én nieuwste aanwinst Reinier is volgens The Telegraph nu zelf op de radar beland in de Premier League.

De Koninklijke gooide een aantal jaar geleden het roer om en richtte zich op het scouten van jong, relatief goedkoop talent, onder impuls van Calafat. Volgens The Telegraph heeft een groot aantal Engelse clubs al aangeklopt bij de scout: het medium noemt Everton en Chelsea, maar stelt dat er nóg meer Premier League-clubs zijn, die jacht maken op Calafat.

De scout geldt als een autoriteit op de Braziliaanse spelersmarkt. Vinícius, Rodrygo en de ook door Ajax begeerde Reinier kwamen op zijn initiatief naar het Estadio Santiago Bernabéu, maar ook in het aantrekken van Éder Militão (FC Porto) had hij een stem. Willian José werd eveneens naar Madrid gehaald en slaagde daar niet, maar heeft zich bij Real Sociedad ontwikkeld tot een geducht doelpuntenmaker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws