'Ajax heeft jasje uitgedaan en vertrek De Jong en De Ligt niet goed opgevangen'

'Ajax heeft jasje uitgedaan en vertrek De Jong en De Ligt niet goed opgevangen'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 22:35do 20-02-2020 om 22:35

Fons Groenendijk zag Ajax op bezoek bij Getafe één van zijn meest moeizame Europese wedstrijden in jaren afwerken. De voormalig trainer van onder meer ADO Den Haag stelt dat de ploeg van trainer Erik ten Hag teveel kwaliteit heeft ingeleverd.

Groenendijk omschrijft het spel van Getafe als 'bloedirritant'. "Er liepen een paar spelers bij die niet zouden misstaan op het Leids cabaretfestival", zegt hij tegen Voetbal International. "Het is verschrikkelijk irritant om tegen te spelen en dat heeft Ajax ondervonden."

"Ajax is ook wel minder dan vorig jaar, dat is duidelijk", vervolgt Groenendijk. "Met name door Frenkie de Jong, die altijd een man extra kon creëren in de as. Daardoor kwamen Tadic en Ziyech op het juiste moment aan de bal. Dat zie je bij het huidige Ajax niet."

Naast De Jong doet ook het gemis van Matthijs de Ligt zich voelen. "Ajax heeft echt wel een jasje uitgedaan als het gaat om kwaliteit. Het vertrek van die twee is zo zwaar geweest voor ze, dat hebben ze niet goed opgevangen. Ajax maakte nooit aanspraak op zelfs een kans. Die statistieken, tien doelpogingen om één, zeggen wel iets over de kwaliteit van Ajax. Dat is echt minder geworden."

Ook volgende week geeft Groenendijk Ajax weinig kans. "Dan zal het weer bloedirritant zijn. Het tijdrekken zal al in de eerste minuut beginnen, dat geef ik je op een briefje. En dit is niet het Ajax dat vorig jaar alles op een hoop speelde. Als je ze hard aanpakt, dan is het moeilijk voetballen en komen ze niet tot uitgespeelde kansen. Daarom verwacht ik ook niet dat ze volgende week ineens tot twaalf uitgespeelde kansen komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws