NEC vreest vertrek van toptalenten: 'Die kunnen het internationale voetbal halen'

NEC vreest vertrek van toptalenten: 'Die kunnen het internationale voetbal halen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 12:35vr 21-02-2020 om 12:35

NEC denkt komende zomer een aantal talenten te zullen kwijtraken aan grotere Nederlandse of zelfs internationale clubs. Dirk Proper en Bart van Rooij zijn twee voorbeelden van NEC'ers die zich in de kijker hebben gespeeld bij dat soort clubs.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van de Nijmegenaren, sprak in de winter al met een aantal geïnteresseerde partijen. "Er komt veel belangstelling op onze jongens af, maar afgelopen winter hebben we tegen elke Nederlandse en ook internationale club gezegd dat we die talenten niet verkopen", zegt hij tegenover FOX Sports. "In de zomer gaat het weer een ander spel worden."

Proper en Van Rooij zijn spelers die indruk maken in de Keuken Kampioen Divisie bij NEC en Van Schaik verwacht dat zij later hoge ogen kunnen gaan gooien. "Die gaan we terugzien in de Nederlandse top en misschien ook wel in het internationale voetbal", zegt de NEC-directeur. "Er zit een goeie kop op, ze willen hard werken en hebben ook voetbalbagage. Een uitstekende mentaliteit en karakter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws