Van den Brom: 'Het doet best pijn als je je moeder huilend aan de telefoon hebt'

Van den Brom: 'Het doet best pijn als je je moeder huilend aan de telefoon hebt'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 14:31vr 21-02-2020 om 14:31

John van den Brom accepteert de schorsing van één wedstrijd die hem door de KNVB is opgelegd. De trainer van FC Utrecht liet zich na afloop van de wedstrijd bij Willem II gaan over het arbitrale kwartet, dat onder leiding stond van arbiter Siemen Mulder.

Nu moet Van den Brom vanaf de tribune toekijken wanneer zijn ploeg het opneemt tegen FC Twente. "Ik snap de schorsing", zegt de trainer tegen FOX Sports. "We weten allemaal wat voor functie wij als trainers, spelers en club hebben in het maatschappelijke Nederland. Dat wordt niet geaccepteerd en dat vind ik terecht. Daarmee zeg ik ook dat het oerdom is wat voor reacties ik gegeven heb."

Van den Brom kreeg vanuit familiaire kring stevige kritiek op zijn uitbarsting. "Het eerste wat mijn vrouw zei toen ik thuiskwam was dat ik daar toch eens mee op moet houden. Ook mijn dochters zeiden er wat over, maar misschien vond ik het ergste nog wel dat ik op maandagochtend bij mijn kleine nichtje van negen op bezoek was en dat zij zei: 'John, je ging hele lelijke woorden zeggen op televisie'. Als je dat van zo'n klein meisje hoort weet je dat het niet zonder gevolgen zal blijven."

Tegen het Algemeen Dagblad vertelde Van den Brom ook een emotioneel gesprek te hebben gehad met zijn moeder. "Het doet best pijn als je je moeder huilend aan de telefoon hebt en ze zegt dat je er mee op moet houden, dat ze vindt dat dat niet thuishoort op een voetbalveld. Het komt extra binnen als je moeder van tachtig dat zegt."

Poll

STELLING: Van den Brom verdiende een hogere straf voor scheldwoorden richting arbiter Mulder

(3174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws