Bizot over concurrentie: 'Cillessen staat er ook als hij drie jaar niet speelt'

Bizot over concurrentie: 'Cillessen staat er ook als hij drie jaar niet speelt'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 18:13vr 21-02-2020 om 18:13

Marco Bizot is het hele seizoen al uitstekend op dreef bij AZ en hij droomt dan ook van het EK 2020 met het Nederlands elftal. De 28-jarige doelman is zich echter bewust van de concurrentie en wil in eerste instantie vooral een plek in de selectie bemachtigen.

Het feit dat Jasper Cillessen, doorgaans de eerste keus in Oranje, momenteel op de bank zit bij Valencia, zegt volgens Bizot niet zoveel. "Ik ken Jasper heel goed en hij is een fantastische keeper. Cillessen staat er ook als hij drie jaar niet speelt", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat weten we van hem."

"Er zijn heel veel andere goede keepers", vervolgt Bizot, die verder onder meer concurreert met Tim Krul, Jeroen Zoet en Justin Bijlow. "Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en stijl. Het is maar net hoe de bal rolt. Je moet er gewoon alles aan doen, hard werken. Het zou überhaupt al fantastisch zijn als je onderdeel bent van de selectie. Ik denk dat dat het realistische beeld is. Wat er extra bijkomt, dat zien we te zijner tijd wel."

Bizot erkent dat hij droomt van het EK. "Iedereen wil naar het EK en het is fantastisch om dat mee te maken. Het is een jongensdroom om daar te staan. In plaats van dat je op een plein naar het voetbal staat te kijken, kijken de mensen naar jou. Dat zijn de mooiste dingen die je kan meemaken in het voetbal en het leven."

Poll

Moet Bizot één van de drie Oranje-keepers zijn op het EK?

(1056 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws