Hoedt in België in afwachting van recordtransfer: 'Het is aan hen'

Hoedt in België in afwachting van recordtransfer: 'Het is aan hen'

22-02-2020 07:49
32

Wesley Hoedt wordt dit seizoen door Southampton verhuurd aan het Belgische Royal Antwerp FC. De Nederlandse verdediger kan voor acht miljoen definitief worden overgenomen van de Engelse club. Zelf weet Hoedt nog niet hoe het ervoor staat.

"Het is aan Antwerp om te beslissen of ze dat recordbedrag kunnen en willen neerleggen", zegt Hoedt in een interview met Het Nieuwsblad. "Lichten ze de optie, dan moeten ze naar mij toe ook bepaalde verplichtingen nakomen – dat zijn de voorwaarden."

De eisen van Hoedt zijn duidelijk. Hij wil op zo hoog mogelijk niveau spelen. "Ja kijk, ik wil gewoon weer minimaal in de Europa League spelen, misschien zelfs Champions League."

"In de winter bleek al dat er weer clubs uit de topcompetities geïnteresseerd waren. Dat is mooi, dat betekent dat ik weer op de goeie weg ben. Maar laat ons afwachten wat er in de zomer gebeurt. Ik wil het seizoen wel sowieso afsluiten met iets tastbaars – een beker of een Europees ticket."

Hoedt (25) verkaste in 2015 van AZ naar SS Lazio. Hij werd in 2017 verkocht aan Southampton, dat hem al eens verhuurde aan Celta de Vigo.

No Poll