'Bogarde en Reiziger mijn trainers, gaven je op je flikker als je slecht trainde'

'Bogarde en Reiziger mijn trainers, gaven je op je flikker als je slecht trainde'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 11:05za 22-02-2020 om 11:05

Teun Bijleveld maakte vorig seizoen de overstap van Jong Ajax naar Heracles, maar houdt in Almelo voornamelijk de reservebank warm. De middenvelder denkt terug aan zijn tijd in Amsterdam en hoopt vanaf volgend seizoen op een basisplek bij Heracles.

Voordat Bijleveld bij Jong Ajax terecht kwam, was hij een speler van AZ. Uiteindelijk redde hij het niet in Alkmaar. "Achteraf neem ik me het zelf kwalijk dat ik de knop in Alkmaar niet heb omgezet", geeft Bijleveld aan in gesprek met TC/Tubantia. "Met mooi voetballen alleen kom je er niet. Dat leerde ik later, bij Jong Ajax. Winston Bogarde en Michael Reiziger waren mijn trainers. Die gaven je op je flikker als je slecht trainde. Zij weten precies hoe het werkt en hoe je als voetballer in elkaar moet steken om het te redden."

Spijt van zijn keuze voor Ajax heeft hij dan ook niet. "Het waren twee mooie jaren. Ajax is een bijzondere omgeving. Iedereen wil beter zijn dan de ander, je hebt allemaal dezelfde droom. Het was niet kil of koud - dat hoor ik veel mensen zeggen - maar juist heel professioneel."

Waar veel van zijn oud-ploeggenoten de stap naar Ajax 1 zetten, lukte dat Bijleveld niet. Veel contact heeft hij niet meer met de Ajax-spelers. "Zo gaat dat in de snelle wereld van het voetbal. Voor mij zat het er bij Ajax niet in. Bij Heracles merk ik dat ik een completere speler ben geworden. Het voetbal is anders, bij Ajax heb je de bal of heb je 'm snel terug. Bij Heracles heb je de bal minder vaak en kom je meer verdedigend in duels."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws