Midtsjö tevreden over vervanger tegen LASK: 'Wat hij deed, deed hij goed'

Midtsjö tevreden over vervanger tegen LASK: 'Wat hij deed, deed hij goed'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 11:36za 22-02-2020 om 11:36

Hakon Evjen beleefde een prima basisdebuut bij AZ tegen LASK Linz, zo zag Fredrik Midtsjö vanaf de tribunes van het AFAS Stadion. Midtsjö was geschorst en moest daardoor noodgedwongen toekijken.

Het feit dat hij vanaf de tribunes toe moest kijken, deed Midtsjö geen goed. "Dat gaf wel een extra dimensie, moet ik toegeven. Ik word niet zo snel nerveus, maar naar je eigen team kijken is een heel ander verhaal", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb vaker op het puntje van mijn stoel gezeten dan me lief was, met gekruiste vingers. Je kunt geen enkele bijdrage leveren. Onbewust zit je nog mee te voetballen ook."

Hakon Evjen nam zijn plek op het middenveld in en volgens Midtsjö deed zijn ploeggenoot dat prima. "Hij kan tevreden terugkijken op zijn Europese debuut, ik vond hem goed. Spelend vanaf het middenveld en tegen al die lopers, ga er maar aanstaan." Evjen speelde slim, zo vindt Midtsjö. "Door constant in beweging te blijven. Hij was niet overdreven veel betrokken in het spel, maar wat hij deed, deed hij simpel en goed."

"Daarbij had Hakon het lef om van afstand op doel te schieten en hij werkte keihard voor het team", vervolgt Midtsjö. "Maar het allermooiste vond ik toch wel dat hij niet iedere bal breed tikte of naar achteren speelde. Hakon probeerde creatief te zijn. Geloof me: AZ gaat nog veel plezier aan hem beleven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws