Lampard is Mourinho de baas: Chelsea wint topper overtuigend van Spurs

Lampard is Mourinho de baas: Chelsea wint topper overtuigend van Spurs

22-02-2020 15:22 Laatste update: 15:30
18

Chelsea heeft de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur zaterdag overtuigend gewonnen. De ploeg van manager Frank Lampard was het grootste gedeelte van het duel een maatje te groot voor de stadgenoot: 2-0. Een schandalige VAR-beslissing eiste echter de hoofdrol op.

De eerste serieuze kans was voor Spurs op Stamford Bridge. Steven Bergwijn gaf de bal mee aan aanvalsmaatje Lucas Moura, waarna de Braziliaan op Willy Caballero stuitte. Daarna trok de thuisploeg evenwel aan de touwtjes. Na een kwartier resulteerde dat in de openingstreffer van uitgerekend Olivier Giroud, die een nieuwe kans kreeg van Lampard.

De Franse spits schoot in drie instanties knap raak voor The Blues, nadat Jorginho de aanval had opgezet met een weergaloze pass. Het was voor Giroud eerste competitiedoelpunt sinds 14 augustus 2019. Hij zag dat Marcos Alonso bijna de score verdubbelde. De Spaanse linksback haalde met zijn 'slechte' rechtervoet uit en zag de bal maar net over het doel zeilen.

In de tweede helft had Alonso meer geluk. Met een schuiver trof hij doel: 2-0. De frustratie bij het onmachtige Tottenham nam daarna toe. Giovani Lo Celso ging hard met zijn noppen op het been van César Azpilicueta staan. Iedereen rekende op een rode kaart voor de Argentijn, maar de VAR oordeelde anders, tot onbegrip van heel Engeland en met name Lampard.

Tottenham kon in de slotfase met elf man opzoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via invaller Erik Lamela. De Argentijn werkte de bal kort voor tijd via Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger in het doel. Bergwijn was toen al vervangen. De oud-PSV'er zag dat de gelijkmaker er niet meer inzat voor de formatie van José Mourinho, die daarmee verliest van zijn oude club én voormalig pupil Lampard.

Chelsea, dat vierde staat, vergroot de voorsprong op nummer vijf Tottenham nu tot vijf punten. Ondanks die belangrijke zege met het oog op de Champions League-tickets, zal het na afloop vooral over de VAR gaan.