Onverwacht feestelijk carnaval voor VVV: late uitzege na misser van Padt

Onverwacht feestelijk carnaval voor VVV: late uitzege na misser van Padt

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 22:33za 22-02-2020 om 22:33

Laatste update: zaterdag 22 februari 2020 om 22:36za 22-02-2020 om 22:36

VVV-Venlo kan na een verrassend gewonnen uitwedstrijd tegen FC Groningen met een gerust hart carnaval gaan vieren: Oussama Darfalou profiteerde in de slotfase van een misser van Sergio Padt. De Noord-Limburgers sprokkelden weer een puntje in het Hoge Noorden, bleven ongeslagen onder Hans de Koning en sluipen langzaam maar zeker weg van de degradatiezone.

Daar zag het in de openingsfase niet naar uit. FC Groningen nam het initiatief en rook een aantal keren aan de openingstreffer: Joel Asoro en Ramon Pascal Lundqvist misten echter rakelings. VVV-doelman Thorsten Kirschbaum bracht bovendien redding bij een afstandspoging van Ahmed El Messaoudi en een inzet van Daishawn Redan. De gasten konden daar alleen een halve kans van Oussama Darfalou tegenoverstellen.

FC Groningen kon zijn niveau van voor rust echter niet meer aan tikken in de tweede helft. VVV trok een muur op die voor de thuisploeg niet te slechten bleek en het – niet bepaald massaal toegestroomde – publiek dommelde langzaam weg. Drie minuten voor tijd moest de stadionspeaker echter tot zijn eigen verbazing in actie komen. Tobias Pachonik pompte de bal in de zestien, Padt kwam totaal onnodig zijn doel uit en Darfalou troefde de sluitpost al koppend af: 0-1.

De thuisploeg moest plotseling een slotoffensief ontketenen en Romano Postema kreeg zowaar nog een prima kans op de gelijkmaker: VVV hield echter de nul en kon aan een lange, maar feestelijke busrit beginnen. De Venlonaren staan nu op 27 punten, vijf meer dan nummer 16 PEC Zwolle. FC Groningen staat nog steeds samen met FC Utrecht op plek 7, maar de Domstedelingen hebben nog twee duels tegoed. Ook nummer 6 Vitesse kan uitlopen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws