AZ licht optie in contract Sugawara: Japanner tot 2025 onder contract in Alkmaar

AZ licht optie in contract Sugawara: Japanner tot 2025 onder contract in Alkmaar

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 10:15zo 23-02-2020 om 10:15

Laatste update: zondag 23 februari 2020 om 12:53zo 23-02-2020 om 12:53

AZ heeft besloten de optie tot koop in het huurcontract van Yukinari Sugawara te lichten. De negentienjarige verdediger kwam aan het begin van dit seizoen over van het Japanse Nagoya Grampus en staat nu definitief onder contract in Alkmaar.

De Japanner heeft getekend tot 2025, zo valt te lezen op de clubwebsite van AZ. Sugawara speelde al vijftien wedstrijden voor AZ in de Eredivisie en daarvan verscheen hij vijf keer aan de aftrap. Tien keer kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Sugawara maakte zijn basisdebuut voor AZ tegen Fortuna Sittard en kwam meteen tot scoren. De Japanner speelde zeven wedstrijden mee in de Europa League, één in de KNVB beker en vijf voor Jong AZ.

"Het is mooi dat we Yuki het afgelopen half jaar hebben kunnen zien spelen en trainen", geeft Directeur Voetbalzaken Max Huiberts aan. "We waren vrij snel overtuigd dat we de optie in zijn contract zouden lichten. Dat hebben we nu gedaan. Het is een jonge speler die laat zien dat hij er al klaar voor is als hij in het eerste elftal moet spelen. Dan is het mooi dat je een talent voor zo'n lange tijd kan vastleggen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws