PSV verlengt reeks van 23 jaar in Arnhem ondanks blunder Schwaab

23-02-2020 16:22
190

PSV is voor het 23ste jaar op rij ongeslagen gebleven in Arnhem. Door een blunder van Daniel Schwaab kwam Vitesse nog wel op voorsprong, maar Sam Lammers en Cody Gakpo redden de Eindhovense meubelen: 1-2.

Vitesse won in 1997 voor het laatst in eigen huis van PSV, maar mocht zondag ruiken aan het doorbreken van die negatieve reeks. In de eerste helft waren de Arnhemmers de bovenliggende partij tegen het zwakke PSV. Meer dan gevaarlijke pogingen van Tim Matavz en Oussama Tannane vielen er echter niet te noteren.

Domper was het uitvallen van Bryan Linssen en Jorrit Hendrix. De spelers van Vitesse en PSV konden na een half uur niet verder door fysieke problemen. Thomas Buitink en Erick Gutiérrez mochten daardoor ruim een uur spelen.

Vier minuten na rust ontbrandde de wedstrijd opeens. Schwaab ging gruwelijk in de fout in de opbouw en schonk Matavz een niet te missen kans: 1-0. Lang kon Vitesse echter niet genieten van de voorsprong. Denzel Dumfries ging naar de grond na licht contact met PSV-huurling Armando Obispo en Lammers maakte vervolgens geen fout vanaf de stip: 1-1.

Enkele momenten later werd het bijna 2-1 toen Gakpo de lat boven Vitesse-keeper Remko Pasveer raakte. Gakpo kreeg niet veel later alsnog loon naar werken. De aanvaller zette PSV in de 63ste minuut op voorsprong in Arnhem door de bal fraai in de verre hoek te krullen. Vitesse klopte in de slotfase nog wel op de deur, maar wist ondanks een grote kans voor Matavz geen gelijkmaker meer te forceren.

PSV is na 24 wedstrijden de nummer vier van de Eredivisie en heeft één punt minder dan Feyenoord, dat nog een wedstrijd tegen AZ tegoed heeft. Het verschil met nummer vijf Willem II is opgelopen tot vier punten. Vitesse staat zevende.