VP's Elftal van de Week: Heracles en FC Emmen hofleverancier, één PSV'er

VP's Elftal van de Week: Heracles en FC Emmen hofleverancier, één PSV'er

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 10:00ma 24-02-2020 om 10:00

Laatste update: maandag 24 februari 2020 om 10:22ma 24-02-2020 om 10:22

Heracles Almelo en FC Emmen zijn hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De twee oostelijke clubs leveren drie spelers. Ook PSV, AZ, VVV-Venlo, Sparta en sc Heerenveen zijn vertegenwoordigd.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Natuurlijk ging het na Heracles - Ajax over matchwinner Cyriel Dessers, maar laten we de prestatie van Blaswich ook niet vergeten. De Duitse doelman hield de nul tegen de meest scorende ploeg van de Eredivisie.

Denzel Dumfries (PSV)
Na de blunder van Daniel Schwaab rechtte PSV de rug aan de hand van Dumfries. De aanvoerder versierde een strafschop en leidde daarmee de Eindhovense ontsnapping bij Vitesse in (1-2).

Teun Koopmeiners (AZ)
Dé man van AZ – PEC Zwolle was Koopmeiners. Nadat hij zijn eerste strafschop gestopt zag worden door doelman Michael Zetterer, ging de koele AZ-captain nóg twee keer achter de bal staan. Het resultaat: twee goals en een 2-0 zege.

Miguel Araujo (FC Emmen)
Het is knap hoe FC Emmen er weer in is geslaagd om van een vreemdelingenlegioen een hecht collectief te maken. Araujo is zo’n exotische versterking, die het uitstekend doet én tegen Willem II voor zijn eerste Eredivisie-goal tekende.

Maximilian Rossmann (Heracles Almelo)
Het moment op slag van rust waarbij hij bijna zijn doelman Blaswich verschalkte met een abominabele terugspeelbal is hem vergeven: Rossmann hield veel tegen in het gewonnen thuisduel met Ajax.

Danny Post (VVV-Venlo)
Door zijn eerlijke interviews behoort hij tot de meest sympathieke voetballers van de Eredivisie, maar Post is veel meer. De aanvoerder van VVV-Venlo gaat zoals altijd voorop in de strijd.

Sergio Peña (FC Emmen)
Met drie assists en een doelpunt was Peña de absolute uitblinker van FC Emmen in het spektakelstuk tegen Willem II. De Peruviaanse middenvelder is de grote animator op De Oude Meerdijk.

Abdou Harroui (Sparta)
Het was een draak van een wedstrijd, RKC - Sparta, maar Harroui was een lichtpuntje in Waalwijk. De jeugdinternational is na dit seizoen misschien wel toe aan een stap hogerop.

Alen Halilovic (sc Heerenveen)
Slechts twintig minuten had Halilovic nodig om zich in VP’s Elftal van de Week te spelen. Met een wonderschoon schot in de bovenhoek liet de Kroatische stilist eindelijk zien waarom hij te boek stond als wonderkind.

Michael de Leeuw (FC Emmen)
De Leeuw speelde tegen Willem II, de club waar hij in de jeugd speelde, een dijk van een wedstrijd. De aanvoerder van de Drenten bekroonde zijn sterke optreden tegen de Tilburgers met een wonderschoon doelpunt

Cyriel Dessers (Heracles Almelo)
De man van het weekend luistert naar de naam Dessers. Zondag legde hij de zwakte van de Ajax-defensie bloot door Daley Blind opzij te zetten en fenomenaal te scoren. Het was de vijftiende treffer van de Eredivisie-topscorer dit seizoen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was dit weekend de beste?

(1287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws