Breaking news

Dramatisch nieuws voor PSV: Mauro komt dit seizoen niet meer in actie

Mooie tijd in de Verenigde Staten: 'Het is vergelijkbaar met de Eredivisie'

Mooie tijd in de Verenigde Staten: 'Het is vergelijkbaar met de Eredivisie'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 07:08di 25-02-2020 om 07:08

Alexander Büttner en Eloy Room hebben het naar hun zin in de Verenigde Staten. De Nederlanders zien dat de Major League Soccer totaal anders is dan de Eredivisie, maar het leven in The States bevalt ze allebei goed.

"Het is hier totaal anders dan Europa. Ik vind het geweldig", begint Büttner in gesprek met De Gelderlander. "Joh, ik heb een appartement aan het water. In downtown Boston. Ik loop zo het centrum in. En Boston, met al die mooie, oude gebouwen, is echt fraai, hè. Niet normaal. Als ik moet trainen of voetballen, kan mijn vriendin lekker de stad in. De luxe van het leven is groot."

Er is genoeg tijd om te genieten voor Büttner in Amerika. "Je denkt, je bent dicht bij Hollywood. Misschien zie je nog een beroemdheid. Werd ik van de straat geplukt. Een stel Amerikaanse fans van Manchester United herkende me. Moest ik op de foto. Nee, die zag ik niet aankomen."

Toerist
Ook Room, die nu aan zijn tweede seizoen in de Verenigde Staten bezig is, heeft het naar zijn zin. "Ik zie zo de steden van Amerika wel. We kunnen óók altijd even relaxen. Ik heb Toronto bezocht, Vancouver, Los Angeles en natuurlijk New York. Voetbalden we in het Yankee Stadium en konden we daarna Manhattan bekijken. Ja, ik hang ook de toerist uit. We zijn er toch, niet dan?"

"Het niveau van het voetbal is ook gewoon goed. Het is vergelijkbaar met de Eredivisie", vervolgt de keeper van Columbus Crew. "In Nederland zit meer tactiek in het voetbal. Maar hier is meer strijd en beleving. Amerikanen hebben een geweldige sportmentaliteit."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws