Update: 'FC Twente krijgt zijn zin, gemeente investeert 3,5 ton in accommodatie'

Update: 'FC Twente krijgt zijn zin, gemeente investeert 3,5 ton in accommodatie'

Gepubliceerd: woensdag 18 maart 2020 om 17:44wo 18-03-2020 om 17:44

Laatste update: woensdag 18 maart 2020 om 17:49wo 18-03-2020 om 17:49

FC Twente wil op zoek naar een nieuw trainingscomplex. De Tukkers verblijven al sinds de millenniumwisseling op de Kuipersdijk in Hengelo, waar de faciliteiten echter te wensen overlaten.

Gertjan Verbeek klaagde tijdens zijn periode als FC Twente-trainer al over de grasmat in Hengelo en verhuisde de trainingen naar een andere locatie. Onlangs moest FC Twente wéér uitwijken, omdat de velden in Hengelo onbespeelbaar waren. "Het kan echt niet zo zijn dat je twee maanden moet uitwijken naar het kunstgras van Barbaros, omdat de trainingsvelden onbespeelbaar zijn, zoals is gebeurd. Dat is topsportonwaardig", liet algemeen directeur Paul van der Kraan onlangs al weten, geciteerd door TC/Tubantia. "Zowel de behuizing als de velden moeten een topsportcultuur uitstralen."

Ook collega Ted van Leeuwen baalt van de gebrekkige staat van het trainingscomplex. "Het is dat we drie geweldige groundsmen in dienst hebben, anders was het nog veel slechter geweest. Die mannen doen er echt alles aan", spreekt de TD duidelijke taal. "Maar het is natuurlijk te gek voor woorden dat ze elke dag beginnen met een overleg om te bepalen waar de eerste selectie terecht kan."

De huidige nummer 13 van de Eredivisie verblijft in principe nog tot 2021 in Hengelo. Nadat het hoofdgebouw van het complex voor bijna één miljoen euro is gerenoveerd door de gemeente, sprak FC Twente overigens uit tot 2027 het complex te blijven bespelen: bij een voortijdig vertrek moest de club een deel van deze gemeentelijke investering terugbetalen. Waar de trainingen van FC Twente in de nabije en verre toekomst plaats gaan vinden, zal nog moeten blijken.

Update: FC Twente lijkt zijn zin te gaan krijgen. Volgens TC/Tubantia heeft de gemeente Hengelo aan de club beloofd om 3,5 ton uit te trekken voor het opknappen van de trainingsvelden. Als tegenprestatie gaan de Tukkers een tienjarige overeenkomst aan, die overigens na achttien maanden afgekocht kan worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws