'Ten Hag kan expres rare beslissingen nemen, om irritatie te wekken bij spelers'

'Ten Hag kan expres rare beslissingen nemen, om irritatie te wekken bij spelers'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 16:53do 27-02-2020 om 16:53

Jan van Halst twijfelt aan de kansen van Ajax in de return tegen Getafe in de zestiende finales van de Europa League. De oud-prof en huidig analist waarschuwt de Amsterdammers om de frustraties beter onder controle te houden.

"Technisch en tactisch moet Ajax kunnen winnen van Getafe, maar het komt op het mentale aan", zegt Van Halst teggen NU.nl. "Ze hebben zich in Spanje op dat vlak volledig in de luren laten leggen", doelt hij onder meer op de opmerkelijke actie van Ryan Babel. "In Nederland hebben wij gelachen om Babel, maar ik denk dat ze op de bank bij Getafe het hardst moesten lachen. Ze zeiden vast tegen elkaar: zie je wel, ons plannetje werkt."

Volgens Van Halst moet Ajax 'totaal stoïcijns' zijn. "Daar is op de training goed op te oefenen. Trainer Erik ten Hag kan bij een partijspel expres rare beslissingen nemen, om zo irritatie te wekken bij zijn spelers." De twee werkten samen bij FC Twente. "Ik was daar vroeger heel gevoelig voor. Dan maakte ik me heel kwaad", vervolgt hij. "Vervolgens riep de trainer me bij zich. Kijk, dit bedoelen we nou, Jan. Denk je dat ik dit niet expres doe?"

Ajax mist flink wat spelers met Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Joël Veltman, David Neres, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad. Vooral Ziyech zal gemist worden, denkt Van Halst. "Niet alleen vanwege zijn creativiteit, maar ook omdat hij in Europese wedstrijden voorop gaat in de strijd. Vergis je niet hoeveel werklust hij heeft, ik zie niet zo snel wie die rol op zich moet nemen vanavond."

Ajax moet vanaf 21.00 uur de 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws