'Voel geen rancune of venijn richting Ajax, heb er alles uitgehaald wat erin zat'

'Voel geen rancune of venijn richting Ajax, heb er alles uitgehaald wat erin zat'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 17:45do 27-02-2020 om 17:45

Dani de Wit heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap van Ajax naar AZ. De 22-jarige middenvelder veroverde meteen een basisplaats in Alkmaar.

"De verwachtingen zijn hoog, als je bij Ajax vandaan komt. Veel mensen denken dan dat je bij je nieuwe club meteen in de basis staat en ook nog even het verschil gaat maken", zegt De Wit tegen Voetbal International. "Maar zo makkelijk is het allemaal niet. Ik ben blij dat het mij is gelukt meteen een vaste waarde te worden."

Ook bij AZ voelt hij de druk van het moeten presteren, maar wel anders dan in Amsterdam. "Bij Ajax is het na één nederlaag zo ongeveer crisis. Bij geen andere Nederlandse club is de prestatiedruk hoger. Maar ik merk dat ook bij AZ de lat steeds hoger wordt gelegd. Er zit een verschil in elke wedstrijd wíllen winnen en elke wedstrijd móéten winnen. Met AZ zijn we op weg naar het móéten."

De Wit won in december met 1-0 van zijn oude club en zondag keert hij voor het eerst terug in de Johan Cruijff Arena. Wrok koestert hij niet. "Ik voel geen rancune of venijn richting Ajax. Volgens mij heb ik daar alles eruit gehaald wat erin zat, aan mijn inzet heeft het niet gelegen. Ten Hag was tevreden over mijn ontwikkeling, maar de concurrentie was natuurlijk groot. Ik zag zelf ook wel dat Ziyech en Van de Beek het hartstikke goed deden."

De Wit heeft overigens nog wel contact met enkele oud-ploeggenoten. "Met Carel Eiting en Perr Schuurs bijvoorbeeld. Zo kan dat zijn in het voetbal: doordeweeks ga je vriendschappelijk met elkaar om en tijdens de onderlinge wedstrijden ben je elkaars vijand."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is het goed dat Ajax De Wit heeft laten gaan?

(2647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws