De Mos waarschuwt: Anders wordt hij nooit een vaste waarde bij Ajax

De Mos waarschuwt: "Anders wordt hij nooit een vaste waarde bij Ajax"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 16:10vr 28-02-2020 om 16:10

Aad de Mos twijfelt of Perr Schuurs erin slaagt om een vaste waarde te worden bij Ajax. De twintigjarige verdediger maakt teveel fouten bij de landskampioen, oordeelt de analist in gesprek met de Limburger.

De Mos is niet onder de indruk van het positiespel van de Limburgse mandekker. "Zijn vader Lambert mag handballer geweest zijn en zijn zus Demi kan goed tennissen, maar in mijn optiek staat Perr steeds verkeerd. Hij maakt altijd een foutje. En de laatste duels zie je dat hij een beetje geforceerd doet", stelt de voormalig trainer in gesprek met de regionale krant.

"Als je verkeerd staat, al is het maar tien centimeter, ben je al te laat", aldus De Mos. "Dan is die spits allang weg. Hij moet leren van spelers als Daley Blind en werken aan zijn wendbaarheid, aan zijn snelheid in de eerste meters. Anders wordt hij nooit een vaste waarde bij Ajax", waarschuwt de analist, die echter ook potentie ziet. "Vreselijk goede trap en hij kan goed inschuiven. En het is echt een goede gast. Maar ik hoop dat hij snel die laatste dingetjes leert."

Schuurs speelde donderdag de hele wedstrijd mee bij Ajax tijdens het Europa League-duel met Getafe. Doordat Joël Veltman geblesseerd is, stevent hij ook af op een basisplaats in de Eredivisie-topper tegen AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Schuurs is goed genoeg voor de basis van Ajax

(8596 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws