Ajax moet zich revancheren: 'Uitschakeling geen enkel probleem voor zondag'

Ajax moet zich revancheren: 'Uitschakeling geen enkel probleem voor zondag'

29-02-2020 09:58 Laatste update: 10:47
146

Na de pijnlijke uitschakeling in de Europa League van donderdagavond neemt Ajax het zondag op tegen AZ, dat na donderdag ook klaar is op Europees niveau. Andre Onana denkt echter dat die flinke tegenslag geen gevolgen heeft voor het duel met de nummer twee van de Eredivisie.

"De uitschakeling is geen enkel probleem voor zondag", vertelt de goalie in gesprek met De Telegraaf. "Soms win je, soms verlies je. En je kunt niet altijd goed spelen. Nu de resultaten tegenvallen, is het makkelijk om de slechte dingen te zien. Maar er gaat ook veel goed."

Onana lijkt zich geen zorgen te maken voor het belangrijke duel met AZ, de directe concurrent in de titelstrijd. "We spelen thuis en zijn vol vertrouwen. Dat we nu uit de Europa League zijn, kan ons ook flink helpen, omdat we nu de volle focus op de competitie en de beker hebben."

Daarmee probeert Onana het positieve te halen uit de wedstrijd tegen Getafe. In dat duel nam de doelman het voortouw om zo min mogelijk bezig te zijn met het irritante gedrag van de Spanjaarden. "Het was door het spel en de houding van Getafe moeilijk om ons hoofd koel te houden, maar soms moet je je emoties aan de kant zetten. Het is mijn job om mijn medespelers daarbij te helpen, want ik ben een van de leiders van het team."