Mijlpaal om snel te vergeten voor Pröpper: A23-Derby gaat verloren voor Brighton

29-02-2020 15:36
6

Davy Pröpper heeft zijn honderdste wedstrijd voor Brighton niet kunnen bekronen met een overwinning. De rivalenstrijd tegen Crystal Palace, ook wel bekend als de A23-Derby, ging met 1-0 verloren.

Crystal Palace en Brighton zijn door de jaren heen rivalen geworden en de Engelse snelweg A23 verbindt Zuid-Londen (waar Selhurst Park van Crystal Palace ligt) met het zuiden van Engeland, waar Brighton ligt. De derby tussen de twee ploegen in het zuiden des lands kwam al snel op gang en Palace-ster Wilfried Zaha kreeg het al gauw aan de stok met reservespeler Ezequiel Schelotto. Spektakel genoeg in de eerste helft, maar goals nog niet.

Na de rust werd er wel gescoord en helaas voor Davy Pröpper, die zijn honderdste wedstrijd voor Brighton speelde, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt in de basis stond en Jaïro Riedewald na de rust inviel, scoorde twintig minuten voor tijd via Jordan Ayew en dat bleek de winnende goal te zijn.

Daardoor blijft Brighton in degradatienood: Pröpper en de zijnen staan vijftiende en de voorsprong op de 'onveilige' achttiende plek van West Ham is vier punten. The Hammers hebben ook nog een wedstrijd tegoed.