Liverpool verliest na 422 dagen weer competitieduel: Reds afgeschminkt bij Watford

Liverpool verliest na 422 dagen weer competitieduel: Reds afgeschminkt bij Watford

29-02-2020 20:23 Laatste update: 20:29
120

Liverpool is zaterdagavond op sensationele wijze met 3-0 onderuitgegaan tegen Watford en is van twee naar vijf verliespunten in deze Premier League-jaargang gegaan. The Reds leden op Vicarage Road hun eerste competitienederlaag van het seizoen: een reeks van achttien zeges op rij en 422 dagen zonder Premier League-verlies is hiermee ten einde.

Bij de aftrap om 18.30 waren Watford en Liverpool de nummer voorlaatst en de lijstaanvoerder van Engeland. Op het veld bleek daar echter weinig van: Liverpool had nauwelijks grip op The Hornets en kon een aantal keren opgelucht ademhalen. Gerard Deulofeu, Abdoulaye Doucouré en Troy Deeney konden het veldoverwicht van hun ploeg namelijk niet in treffers omzetten.

Na een uur spelen stond het echter 2-0, met dank aan Ismaïla Sarr. De Senegalees profiteerde eerst van apathisch verdedigen van de koploper en stiftte even later knap de tweede treffer binnen, nadat hij Virgil van Dijk in de rug had verrast. Deeney verraste de uitgekomen doelman Alisson en maakte de avond nóg gekker: 3-0.

Sarr kreeg zelfs nog een kans op een hattrick, maar meer leed bleef Liverpool bespaard. Het Arsenal van 2003/2004 blijft voorlopig de laatste ongeslagen Premier League-kampioen. Liverpool mag dinsdag in het FA Cup-duel met Chelsea de draad weer oppakken en speelt daarna thuis tegen Bournemouth.