RKC verrast Utrecht en pakt verdiend drie belangrijke punten in degradatiestrijd

01-03-2020 14:07 Laatste update: 14:08
79

RKC Waalwijk heeft drie zeer belangrijke punten gepakt in de strijd om degradatie in de Eredivisie. De ploeg van trainer Fred Grim was in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Utrecht. Gyrano Kerk zette de gasten in de eerste helft op voorsprong, maar door doelpunten van Sylla Sow en Darren Maatsen kantelde RKC het duel.

Het was een open wedstrijd in de beginfase, beide teams probeerden te voetballen en kregen een aantal kansen om de score te openen. Dit lukte pas halverwege de eerste helft, toen Gyrano Kerk de bal van afstand achter RKC-keeper Etienne Vaessen schoot. De doelman zag er niet helemaal goed uit bij de treffer: het schot van Kerk leek houdbaar.

In de tweede helft kwam er echter een ander RKC voor de dag. De Waalwijkers speelden beter dan de gasten uit de Domstad en kwamen ongeveer twintig minuten voor tijd meer dan verdiend op gelijke hoogte. Sow kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, kapte Justin Hoogma uit en schoot snoeihard via de binnenkant van de paal raak: 1-1.

Maar het was nog niet over met de pret: ongeveer vijf minuten na de gelijkmaker van Sow kwam de thuisploeg meer dan verdiend op voorsprong. Na een gigantische inschattingsfout van Leon Guwara was het Maatsen die de bal heel subtiel over de uitkomende Jeroen Zoet heen wipte voor de 2-1. De laatste minuten van de wedstrijd ging Utrecht op zoek naar de gelijkmaker, maar de mannen van Fred Grim hielden stand. Het was schrijnend om te zien hoe slap Utrecht in de tweede helft op het veld stond, trainer John van den Brom was dan ook niet te spreken over het optreden van zijn ploeg.

RKC staat nog steeds onderaan in de Eredivisie, maar heeft het gat met nummer zeventien ADO Den Haag door deze overwinning verkleind naar vier punten. Of het genoeg is om op het hoogste niveau actief te blijven is nog maar de vraag, aangezien zowel de nummer achttien als zeventien rechtstreeks degraderen.