Tottenham heeft niets aan goal Bergwijn, sensationeel einde bij Everton - Man Utd

01-03-2020 16:56 Laatste update: 16:58
16

Tottenham Hotspur heeft in de strijd om een Champions League-ticket een pijnlijke nederlaag geleden in de competitie. Wolverhampton Wanderers was in Londen met 2-3 te sterk. Ook Manchester United is bij Everton uitgegleden.

Tottenham Hotspur - Wolverhampton 2-3
Bij Tottenham begon Steven Bergwijn opnieuw in de basis. De Nederlander liet zich al snel gelden en zette zijn ploeg na twaalf minuten op voorsprong. Dele Alli kon van dichtbij scoren, maar Rui Patricio  hield knap tegen. De rebound was echter voor Bergwijn: 1-0. Wolverhampton stelde al snel orde op zaken en kwam via Matt Doherty op gelijke hoogte.

Tottenham wist nog voor het rustsignaal opnieuw de leiding te pakken. Serge Aurier kreeg de bal op rechts en schoot met zijn chocoladebeen schitterend in de kruising. Kort na rust kreeg Wolverhampton kansen op de gelijkmaker, die er uiteindelijk ook zou komen. Na een klein uur spelen maakte Diogo Jota er op aangeven van Doherty weer 2-2 van.

Tottenham liet nog maar weinig zien en had de handen vol aan Wolverhampton. De bezoekers kwamen in de slotfase op een verdiende voorsprong door Raul Jiménez.  Tottenham knokte tot het laatste moment voor een punt, maar dat was de Londenaren niet gegund. Wolverhampton passeert Tottenham op de ranglijst en staat zesde.

Everton - Manchester United 1-1
Manchester United ziet een goede reeks, waarin overwinningen werden geboekt op Chelsea, Club Brugge (2x) en Watford, beëindigd worden. Het werd 1-1 op Goodison Park.

Everton kwam al snel op voorsprong door een afschuwelijke blunder van David De Gea. De Spaanse doelman treuzelde en schoot de bal uiteindelijk tegen Dominic Calvert-Lewin aan. Nemanja Matic kreeg al snel de kans op 1-1, maar raakte de lat.

Na een half uur maakte Man United gelijk door topaankoop Bruno Fernandes. De Portugees vuurde prachtig raak. In de tweede helft kreeg Everton de grootste kansen op de winst. Gylfi Sigurdsson schoot een vrije trap maar net naast en Richarlison schoot in het zijnet. In de slotfase wist Everton-doelman Jordan Pickford zich te onderscheiden met twee schitterende reddingen, waarmee hij zijn ploeg op de been hield.

Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in, maar de goal van Calvert-Lewin in extremis werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na het laatste fluitsignaal kreeg Everton-trainer Carlo Ancelotti nog rood vanwege commentaar op de arbitrage.