'Mayonaise met spelers pakt niet' in Oostende: Van Wijk na 7 duels al ontslagen

'Mayonaise met spelers pakt niet' in Oostende: Van Wijk na 7 duels al ontslagen

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2020 om 17:56ma 02-03-2020 om 17:56

Dennis van Wijk is door KV Oostende alweer bedankt voor bewezen diensten. De 57-jarige Noord-Hollander werd op oudjaarsdag aangesteld, haalde vier punten uit zeven competitieduels en is maandag aan de dijk gezet door de nummer voorlaatst van België.

Voor Van Wijk was het zijn derde dienstverband bij De Kustboys. Vlak voor de jaarwisseling werd hij benoemd tot opvolger van Kare Ingebrigtsen, die – zo maakte men tijdens het duel met Charleroi bekend – naar het Cypriotische APOEL Nicosia vertrok. "Met Van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk", heeft voorzitter Frank Dierckens maandag laten weten via de officiële kanalen.

Het degradatiespook kon echter uit de Versluys Arena verjaagd worden. "We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden. Dan hadden we twee keuzes: verder werken en hopen dat we in de laatste twee wedstrijden punten zouden pakken of toch ingrijpen om zo het tij te doen keren", aldus Dierckens, die voor de tweede optie koos. "Ik kan Dennis niets verwijten inzake inzet en werkkracht en we zijn hem ook dankbaar dat hij deze opdracht aanvaard heeft. Maar als de resultaten en het spel niet zijn wat we ervan verwachtten."

KV Oostende gaat met een voorsprong van twee punten op hekkensluiter Waasland-Beveren het slot van de reguliere competitie in. Tegen Racing Genk en Cercle Brugge moet het directe degradatie zien te voorkomen: als Oostende vijftiende blijft, is het veilig.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws