Arsenal recht de rug op sfeervol Fratton Park en heeft nog een prijs in het vizier

02-03-2020 22:39
4

Arsenal heeft op bezoek bij Portsmouth, de nummer drie van de League One, de kwartfinales van de FA Cup bereikt. The Gunners speelden een moeizame eerste helft, maar rechtten uiteindelijk wel de rug en zegevierden met 0-2 aan de Engelse zuidkust.

Fratton Park, de sfeervolle thuishaven van Portsmouth, kreeg een eerste helft voorgeschoteld waarin de thuisploeg niet onderdeed voor het sterrenensemble uit Londen. Portsmouth viel dapper aan en kreeg ook enkele kansjes op de voorsprong, maar Arsenal-keeper Emiliano Martínez hield zijn doel schoon. Vlak voor rust kreeg Pompey het deksel op de neus: Sokratis Papasthatopoulos volleerde een afgeslagen hoekschop in de hoek: 0-1.

Die goal bleek cruciaal om het verzet van Portsmouth te breken, want na de rust waren The Gunners een stuk sterker en was het wachten op meer doelpunten. Uiteindelijk viel er nog maar ééntje: Eddie Nketiah verdubbelde de marge en bracht Arsenal in veilige haven. Daarmee haalde de ploeg uit Noord-Londen uiteindelijk zonder al te veel moeite de kwartfinale, waarin het waarschijnlijk niet kan beschikken over middenvelder Lucas Torreira. De Uruguayaan viel uit met een ogenschijnlijk zware blessure.

Arsenal, dat afgelopen donderdag werd uitgeschakeld in de Europa League door Olympiakos en in de competitie geen enkele kans maakt op een kampioenschap, houdt door de zege op Portsmouth uitzicht op een prijs. Deze week staan ook de overige zeven wedstrijden in de achtste finales van de FA Cup op het programma. Dinsdagavond gaat Liverpool op bezoek bij Chelsea, Manchester City treedt aan bij Sheffield Wednesday en Manchester United gaat in Derby de strijd aan met de ploeg van Phillip Cocu.