De Ligt ging 'te ver' in eerste Juve-periode: 'Deed ik bij Ajax eigenlijk nooit'

De Ligt ging 'te ver' in eerste Juve-periode: 'Deed ik bij Ajax eigenlijk nooit'

03-03-2020 07:39
25

Matthijs de Ligt heeft een periode nodig gehad om te wennen bij Juventus. Zo vindt de verdediger dat hij te vaak tackles moet maken, terwijl hij dat in zijn periode bij Ajax niet of nauwelijks nodig had.

De Ligt vliegt er in de duels af en toe spijkerhard in, ziet hij ook zelf. "Ik denk dat het bij mijn karakter hoort", begint de Nederlander in een uitgebreid interview met Ziggo Sport. "Bij Ajax had ik ook vaak van dat soort momenten, ik moet wel zeggen dat ik in de eerste maanden in Italië misschien daarin te ver ging. Dat heb ik bij mezelf geanalyseerd en ik kwam tot de conclusie. Ik ben een speler die het toch moet hebben van zijn inzicht, als je een tackle maakt ben je eigenlijk al te laat. Ik merkte dat ik de eeste vier maanden in Italië veel tackles maakte, dat deed ik bij Ajax eigenlijk nooit."

In Turijn speelt De Ligt samen met de Cristiano Ronaldo. De Portugees kwam na de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal naar De Ligt toe om hem te overtuigen voor Juventus te kiezen. "Tuurlijk, het is natuurlijk mooi als zo iemand dat zegt, de vedette van de ploeg. Iemand die jarenlang in de top heeft gespeeld, ook een voorbeeld voor mij is geweest toen ik klein was. Ik had al wel in mijn hoofd dat het Juventus kon worden, dus het was niet zo dat het opeens vanuit het niets, iets werd. Maar het was natuurlijk wel extra lekker", sluit De Ligt af.