Ajax-held Reiziger had briefje om zijn arm: Allemaal zo uitgekomen

Ajax-held Reiziger had briefje om zijn arm: "Allemaal zo uitgekomen"

03-03-2020 18:27
17

Daan Reiziger groeide dinsdagmiddag uit tot de held van het Youth League-duel tussen Ajax en Atlético Madrid. De reservekeeper viel vlak voor tijd voor collega Calvin Raatsie, pakte drie penalty's tijdens de strafschoppenserie én schoot de beslissende pingel binnen.

Raatsie had al rekening gehouden met een wisseling van de wacht, vertelde hij na afloop aan Ajax TV. "Ik weet dat het zijn specialiteit is, in de rust hadden we het er al over gehad. Ik was ook niet boos op de trainer (John Heitinga, red.) of wie dan ook", aldus de eerste keus. Reiziger groeide vervolgens uit tot man of the match. "Bizar natuurlijk", vond Raatsie.

Reiziger had tijdens de afsluitende training vertrouwen getankt. "We waren met een paar jongens iets langer doorgegaan op het veld, toen pakte ik er behoorlijk wat. Toen was ik er wel klaar voor, maar dit was niet afgesproken. De trainer zei wel in de tachtigste minuut: Daan, maak je scherp."

Tijdens de rust had hij met de videoanalist naar beelden van Atlético gekeken. Bovendien had hij een briefje om zijn arm gewikkeld. "Daar had ik opgeschreven wat er zou gebeuren, als ik het even vergeten was. En uiteindelijk is het allemaal zo uitgekomen", lachte hij breeduit.