Gravenberch over droomcompetitie: 'Ook kleine clubs: elke speler heeft techniek'

Gravenberch over droomcompetitie: 'Ook kleine clubs: elke speler heeft techniek'

Gepubliceerd: woensdag 4 maart 2020 om 07:50wo 04-03-2020 om 07:50

Ryan Gravenberch herinnert zich de eerste keer dat hij mee mocht trainen bij het eerste elftal van Ajax nog goed. Als vijftienjarige 'broekie' werd hij door trainer Erik ten Hag bij de training van Ajax 1 gehaald. Ook kijkt de middenvelder alvast vooruit: hij zou later graag in Spanje voetballen.

"De trainer maakte me expres vrije man, dus ik kon me niet verschuilen. Op zich ging het wel goed", lacht Gravenberch bij Andy in de Auto. Het duurde vervolgens niet lang voordat hij zich definitief bij het eerste elftal mocht melden. "In het begin was ik wel rustig. Dat is bij iedereen zo toch? Klaas-Jan, die is twee keer mijn leeftijd, je durft bijna niets tegen hem te zeggen. Ik zat gewoon rustig in de kleedkamer en keek om me heen naar wat er allemaal gebeurde."

Gravenberch kijkt ook alvast vooruit op zijn toekomst. Hij zou in de toekomst graag in de Primera División voetballen. "Ik houd wel van Spanje. Ik vind dat voetbal echt mooi. Ook de kleine clubs daar: elke speler heeft techniek", sluit Gravenberch af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws