Utrecht reageert na antisemitische spreekkoren: 'Zaak voor Openbaar Ministerie'

5 maart om 07:12

FC Utrecht distantieert zich van de antisemitische spreekkoren die de supporters van de club voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax lieten horen. De club uit de Domstad geeft aan het Openbaar Ministerie waar nodig bij te staan in het onderzoek.

Utrecht won in de eigen Galgenwaard met 2-0 van Ajax, maar de clubleiding zag zich na de wedstrijd genoodzaakt een statement te plaatsen op de clubwebsite. De club distantieert zich van de supporters die bij aankomst van de spelersbus van Ajax antisemitische spreekkoren lieten horen.

'FC Utrecht keurt dit gedrag ten zeerste af, en distantieert zich van iedere vorm van antisemitisme', zo valt er te lezen. 'Het betreft een zaak voor het Openbaar Ministerie. Uiteraard gaat FC Utrecht alle eventuele medewerking verlenen die gevraagd wordt in deze casus.' Hiet is nog niet bekend of het Openbaar Ministerie daadwerkelijk iets gaat doen aan de spreekkoren.

Utrecht mag zich aan het einde van het seizoen op gaan maken voor een bekerfinale tegen Feyenoord of NAC Breda. De tweede halve finale wordt donderdagavond om 20:45 uur gespeeld in De Kuip.