Sparta en PSV domineren Elftal van de Maand, prijzen voor VVV en Heerenveen

Sparta en PSV domineren Elftal van de Maand, prijzen voor VVV en Heerenveen

Gepubliceerd: donderdag 5 maart 2020 om 17:58do 05-03-2020 om 17:58

Thorsten Kirschbaum is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De Duitse doelman van VVV-Venlo heeft op basis van statistieken het best gepresteerd in februari. Joey Veerman is verkozen tot beste talent. Sparta is hofleverancier in het Elftal van de Maand.

Kirschbaum bleef in de verkiezing voor Speler van de Maand nipt Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis voor. Met zijn club VVV is hij al zeven wedstrijden ongeslagen, incasseerde hij slechts vier tegengoals en steeg hij van plek zeventien naar dertien. Met 95 procent heeft Kirschbaum het hoogste reddingspercentage van alle keepers in februari. Het is voor het eerst dat een doelman de prijs wint.

Veerman is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. De middenvelder van sc Heerenveen was in zijn laatste acht competitiewedstrijden direct betrokken bij zes doelpunten. Veerman hield in het U21-klassement onder meer Cody Gakpo (PSV) en Abdou Harroui (Sparta) achter zich.

Sparta is hofleverancier voor het Elftal van de Maand. Met Bart Vriends, Harroui en Patrick Joosten is de Rotterdamse club met drie spelers vertegenwoordigd. PSV levert twee spelers: Ryan Thomas en Cody Gakpo. Ook Wessel Dammers (Fortuna Sittard), Paul Quasten (RKC Waalwijk), Veerman (Heerenveen) en Berghuis (Feyenoord) zijn erbij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws