'We hebben bij Ajax een week om bij te komen, denk dat we dat wel nodig hebben'

'We hebben bij Ajax een week om bij te komen, denk dat we dat wel nodig hebben'

06-03-2020 12:58
68

Daley Blind kan niet ontkennen dat hij zware benen heeft. Na zijn terugkeer van een hartspierontsteking speelt de verdediger van Ajax meteen weer alles.

"Dit was mijn vijfde wedstrijd binnen dertien dagen", aldus Blind, geciteerd door Ajax Life, na de bekeruitschakeling tegen FC Utrecht. "Zoals ik vaker zei: ik ben er gelijk in gestapt, zonder opbouwende wedstrijden. Dat hakt er soms wel in. Ik moet mezelf goed verzorgen en dan sta ik er zaterdag (sc Heerenveen-uit, red.) weer."

"Ik ben nu vijf wedstrijden op weg en het komt er wel aan. Ik heb nu ook weer beter gespeeld. Zaterdag weer een wedstrijd, daarna hebben we allemaal een week om bij te komen. Ik denk dat we dat wel nodig hebben."

Moeite met zijn snelle terugkeer heeft hij niet. "Nee, ik wilde er gewoon zijn zodra het kon. En ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden." Nu richt de Ajacied zich op het binnenslepen van de landstitel. "We staan nog steeds bovenaan. Als we geen vertrouwen in de titel meer hebben, kunnen we beter niet voetballen."