Van den Brom twijfelt over bekerfinale in Kuip: 'Kan toch eigenlijk niet?'

Van den Brom twijfelt over bekerfinale in Kuip: 'Kan toch eigenlijk niet?'

06-03-2020 14:06 Laatste update: 14:14
421

John van den Brom vindt het raar dat de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht gespeeld wordt in De Kuip. De FC Utrecht-trainer heeft het er met zijn technische staf over gehad na de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda in de halve finale van het bekertoernooi.

Feyenoord zette NAC in de eigen Kuip met machtsvertoon opzij: 7-1. Van den Brom is van mening dat de finale niet in De Kuip gespeeld zou moeten worden, wanneer Feyenoord in de finale staat. "Dat zou toch eerlijk zijn?", laat de trainer weten op de persconferentie voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van aanstaande zondag, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Op deze manier kan het toch eigenlijk niet?", vervolgt Van den Brom. "Omdat het ooit zo bepaald is, blijven we ons eraan vasthouden. Maar wat denk je van de belangen? Die zijn enorm. Daar moeten bestuurders, de mensen die erover beslissen, eens naar kijken."

Van den Brom maakte al twee bekerfinales mee, één keer met Feyenoord als tegenstander. "Het verschil is groot", zo wordt geciteerd door Voetbal International. "Toen we met AZ tegen Vitesse speelden in De Kuip was de helft voor AZ en de helft voor Vitesse, zoals het hoort. Tegen Feyenoord was het drie/vierde Feyenoord en een blokje AZ", sluit Van den Brom af.