Kunstgras zit winteraanwinst FC Emmen dwars: 'Niet gewend in Premier League'

Kunstgras zit winteraanwinst FC Emmen dwars: 'Niet gewend in Premier League'

06-03-2020 16:21 Laatste update: 16:28
23

Pontus Dahlberg kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Watford naar FC Emmen, maar beleeft vooralsnog geen plezier aan zijn Eredivisie-avontuur. De Zweedse goalie is geblesseerd geraakt omdat hij niet gewend was aan kunstgras. Hij had een rugblessure.

Dahlberg, tweevoudig Zweeds international, maakte de overstap naar Emmen omdat hij bij Watford niet aan spelen toekwam en alleen bij O21 speelde. Hij heeft nog geen minuut gemaakt voor Emmen. "Watford en ik waren het erover eens dat ik wedstrijden moest spelen. Dat was de grootste reden voor de transfer", zegt hij tegen Fotbollskanalen.

"Ik had een aanpassingsperiode nodig omdat ze hier kunstgras hebben en dat is nieuw voor mij", zegt Dahlberg over zijn eerste weken bij Emmen, die hem wel goed zijn bevallen. "Ze wilden dat ik eraan zou wennen en moet zeggen dat het me ook gelukt is. Ik had echter wel rugklachten vanwege het kunstgras. Ik liep daardoor niet helemaal goed, maar dat is nu verdwenen."

"Ik heb op kunstgras gespeeld in de Zweedse competitie, maar in de twee jaar bij Watford ben ik gewend geraakt aan echt gras. Het is best een verandering als je ineens iedere dag op kunstgras speelt. De bal stuitert anders en je lichaam wordt op een andere manier belast. Ik had daardoor problemen met m'n rug en moest er aan wennen, maar nu gaat het goed."

Dahlberg moet de 32-jarige Dennis Telgenkamp voor zich dulden in de pikorde. "Ik kwam hier om te spelen, niet om op de bank te zitten." Hij weet niet of trainer Dick Lukkien in gaat grijpen na de 5-1 nederlaag van Emmen tegen Sparta. "Dat is moeilijk om te zeggen. Ik weet niet wat de trainer wil, maar het is duidelijk dat het moeilijk is om aan het team te sleutelen als het goed gaat en je wedstrijden wint. Dat is alles wat ik kan zeggen."