Ziyech 'is eigenlijk al weg' bij Ajax: 'Lijkt alsof hij motivatie niet meer heeft'

Ziyech 'is eigenlijk al weg' bij Ajax: 'Lijkt alsof hij motivatie niet meer heeft'

07-03-2020 11:57
127

Henk Spaan en Hedwiges Maduro zien dat Hakim Ziyech het lastig heeft bij Ajax. De smaakmaker vertrekt na dit seizoen naar Chelsea en dat is te zien aan zijn huidige spel, zo vinden Spaan en Maduro.

Spaan is hard in zijn kritiek wanneer de huidige vorm van Ziyech ter sprake komt. "Ziyech heeft getekend bij Chelsea. Hij is eigenlijk al weg", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Dat werkt door in de psyche. Het leek er woensdag tegen Utrecht op dat hij de motivatie niet heeft." Hier is Maduro het mee eens, al nuanceert hij wel. "Altijd wanneer er bij Ajax transfers of geruchten zijn, is het even wat minder. Noem mij eens een Europese topclub waar nu al een speler is verkocht voor komend seizoen. Dat doet iets met het groepsproces."

Ondanks de wat mindere vorm is Spaan ervan overtuigd dat Ajax 'gewoon' kampioen kan worden. "Om de een of andere reden komt het er nu niet uit. Maar als ze tegen Heerenveen binnen tien minuten een doelpunt maken, kan het weer gaan lopen. Dat soort kleine dingen kunnen het verschil maken."

Daarnaast verwacht Spaan niet dat de concurrent van Ajax, AZ, alle resterende wedstrijden gaat winnen. "Ik kan me ook niet voorstellen dat AZ de komende tien wedstrijden gaat winnen. Die komen ook onder druk. Dus ik zou niet weten waarom Ajax niet gewoon kampioen kan worden."