Controversiële, maar prachtige treffer van Grot beslist Vitesse - FC Twente

Controversiële, maar prachtige treffer van Grot beslist Vitesse - FC Twente

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 21:43za 07-03-2020 om 21:43

Laatste update: zaterdag 7 maart 2020 om 21:48za 07-03-2020 om 21:48

Vitesse heeft dankzij een opleving van Jay-Roy Grot gewonnen van FC Twente. De aanvaller maakte met een knappe solo het enige doelpunt van de wedstrijd in het Gelredome: 1-0.

Beide ploegen kregen kansen in de aantrekkelijke openingsfase. Namens Vitesse kopte Dicko op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant wist Lang geblunder in de Arnhemse defensie niet af te straffen. Ook hij raakte het aluminium. Vervolgens kreeg Vitesse twee tegenvallers te verwerken. Uitgerekend Riechedly Bazoer en Patrick Vroegh, de vervangers van Oussama Tannane en Matus Bero, konden niet verder.

Vooral de botsing van Vroegh met Giovanni Troupée was vervelend: beide spelers knalden met de hoofden keihard tegen elkaar. Grot en Yassin Oukili maakten hun opwachting. Zij zagen Twente nog gevaarlijk worden via Haris Vuckic, maar hij kreeg de bal net niet langs Remko Pasveer en beging in de rebound een overtreding.

In de tweede helft maakte de thuisploeg aanvankelijk een povere indruk. Twente kreeg via Noa Lang een goede mogelijkheid, maar ook de Ajax-huurling wist Pasveer niet te verschalken. Het brak de bezoekers duur op. Grot zette na zeventig minuten op eigen helft een solo in, baande zich een weg langs twee tegenstanders en schoot de bal achter Joël Drommel: 1-0. De Enschedese protesten vanwege een vermeende overtreding op Peet Bijen werden weggewuifd.

Die machtige sprint leverde Grot wel een hamstringblessure op, waardoor coach Edward Sturing ook hem noodgedwongen moest wisselen. Met Thomas Buitink binnen de lijnen hield Vitesse stand, al beleefden de Arnhemmers nog een paar hachelijke momenten. Hoewel Lang in woord en gebaar duidelijk maakte niet blij te zijn met zijn wissel, was zijn vervanger Keito Nakamura heel dicht bij de 1-1. De Japanner leek de bal binnen te kunnen lopen, maar Dasa voorkwam dat met een sterke ingreep.

Vitesse pakt zodoende drie belangrijke punten in de race om de play-offs om Europees voetbal. De formatie van Sturing staat nu zesde. Twente blijft steken op plek veertien en verkeert nog in de zorgen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOAL! ⚽ 70' Jay-Roy #Grot 1-0! #vitesse #fctwente #dutchfooty #eredivisie @jayroygrot

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws